Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

"κοινωνική αλυσίδα: ΕΜΕΙΣ"

Λεέι η φιλενάδα μας, Πέτρα , και πολύ καλά τα λέει, να κάνουμε μια κοινωνική αλυσίδα να μιλάμε σε κάποιο κοινωνικό θέμα, να το δηλώσουμε, να ξέρουμε, να κάνουμε ο καθένας μας ότι μπορούμε...


Μπορώ να προσφέρω μια προσωπική σκέψη ...

Νομίζω ότι οι νέοι τείνουν να αναζητούν εύκολες λύσεις ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΚΟΝΤΆ ΤΙς ΈΧΟΥΝ, για παράδειγμα, εάν έχουν, για ρωμαντικούς λόγους, μια σπασμένη καρδιά, θα είναι πάντα ένας "καλός" φίλος που θα τον προσφέρει φθηνή θεραπεία. Τόσο φθηνή όσο δολοφόνη.

Και οι γονείς είναι υπεύθυνοι, μιλάω γενικά. Το έργο του πατέρα, της μητέρας που δουλέυουν οι δύο, άλλο παράδειγμα, και γυρισουν στο σπίτι μετά τη δουλειά, θέλουν και τα δύο ξεκουραστούν, τότε προσφέρουν στα παιδιά τους την εύκολη λύση ΤΟΥΣ σε οτιδίποτε οθόνη, τηλεόραση, playstation, τablet, υπολογιστή ... ηρεμία στο σπίτι.

Πάρε χρήματα και μην με ενοχλείσεις ...
Να δείς τηλεόραση και μην με ενοχλείσεις ...
Αφήστε μου να διαβάσω ...
Αφήστε μου ...
Αφήστε μου ...
Αφήστε μου ...


Να δουλευόμαστε με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα των παιδιών μας είναι βαρύ, δύσκολο, βαρετό και επαναλαμβανόμενο. Απαιτεί θέληση, αγάπη και να έχουμε τον εαυτό τους πάντα μπροστά απο το δικό μας. Είναι μια σκληρή δουλειά, αλλά με πολύ όμορφα αποτελέσματα.

Διδάξτε ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΣΩΣΤΈΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...
Aς μην είμαστε εγωιστές, διότι αυτό να έχει μοιραίες συνέπειες...

Καλά, ίσως τώρα που με τη κρίση δεν έχουμε δουλιά, τα πράγματα αλλάζουν ...
Καφεδάκι με αγάπη και παρέα

8 σχόλια:

 1. Μπράβο Βερόνικα μου!: Έθιξες ένα πολύ σημαντικό ζήτημα!
  Η οικογένεια είναι το άλφα στη ζωή μας κι αν αυτή η αλφαβήτα ξεκινήσει λάθος είναι δύσκολα να πάει καλά...
  Τα παιδάκια σου είναι τυχερά κι ευλογημένα! Όσο κι εσείς :)
  Φιλιά! ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. θα συμφωνήσω οτι οι γονείς ειναι το αλφα και το ωμεγα στην ζωή των παιδιων τους... φιλακιααα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακόμα και το "εμείς" που χρησιμοποίησες γλυκιά Βερόνικα, δείχνει πως η σωστή οικογένεια είναι μια ομάδα και μόνο ως ομάδα μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικά στα παιδιά της τα σωστά εφόδια. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμμετοχή σου και να είσαι καλά! Τα φιλιά μου και καλό βραδάκι! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. υπεροχος ο κρικος και της δικης σου αλυσιδας φιλη μου! καλημερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. είναι δύσκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί. τα μάτια του είναι τα δικά σου.. οτι βλέπεις και αισθάνεσαι πρέπει να του το μεταδίδεις! δεν μπορείς να το «αφήνεις», θα σε αφήσει και αυτό…
  τα λες πολύ καλά και μόνο όσοι έχουν παιδιά μπορούν πραγματικά να καταλάβουν την ευθύνη της οικογένειας απέναντι στα πλάσματα που φέρνεις στον κόσμο!

  πολύ όμορφα τα έγραψες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. πολύ σωστά.... καλά τα λές... καλημέρα όλη μέρα και καφεδάκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εντάξει, είναι δυσκολο να μεγαλώσεις ένα παιδί, αλλά αυτή η εγκληματική αμέλεια που περιγράφεις, σημαίνει πως κάνουν παιδιά μόνο και μόνο για να αφήσουν απογόνους.
  Καλημέρα μας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή