Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η επανάσταση της καλοσύνης στην πράξη...

Ο τίτλος και η πρόταση της Χριστίνας, του BUTTERFLY, με κάνει να σκέφτομαι σχετικά με τις στάσεις των ανθρώπων, και παρατηρώ ότι υπάρχουν τέσσερις πολύ ξεχωριστές ...


1 - Οι άνθρωποι που ποτέ δεν ενεργούν, αλλά συνέχια εκφράσουν τις τυπικές φράσεις : "Όλα θα πάνε καλύτερα", "Δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα ", "Έτσι είναι, τι να κάνουμε" , "Πόσο άσχημα ζουν οι φτωχοί άνθρωποι ", αλλά εσύ νιώθεις το μαχαίρι στο λαιμό σου και χθές δεν έφαγες...


2 - Οι άνθρωποι που αισθάνονται προσβεβλημένοι όταν παρέχονται βοήθεια και αντιδρούν εναντίον σ'αυτόν που τους βοήθησε, επειδή δεν περιμένουμε βοήθεια από το εν λόγω πρόσωπο, για παράδειγμα, θα εξηγήσω μια ειδική και προσωπική περίπτωση: τα μηχανήματα καθαρισμού αμύγδαλων είναι επικίνδυνα και αυτόι που δουλέυουν με αυτά, πρέπει να φροντίσουνε καλά τον εαυτό τους. Ένας κάτοικος του χωριού, όπου ζούσαμε πριν, πιάστηκε το πόδι του στο μηχανή. Άκουσα τις κραυγές στο δρόμο της σύζυγό του και κάλεσα αμέσως ασθενοφόρο. Κανονικά. Εγώ δεν είπα τίποτα στο χωριό, αλλά επόμενη μέρα έσπασαν όλα τα τζάμια του αυτοκίνητου μας... Λένε ότι ήταν η γυναικα του...


3 - Οι άνθρωποι που ενεργουν μόνο για να εξασφαλίζουν την εξωτερική τους εικόνα. Είναι αυτοί που ντύνονται καλά και κομψά, με ψηλά τακούνια και το πιο λαμπρό κολιέ, να πάνε σε ένα δείπνο -να δίνουν τα λευτά τους για ούτε τους ενδιαφέρει "το ανάγκη", και να βγένουν στην δημοσιογραφικής φωτογραφίας .


4 - Οι αληθινοί φίλοι, γείτονες ή γνωστοί που είναι σε θέση να φωράνε τα παπούτσια των άλλων και ενεργούν απλόχερα, χωρίς να σκέφτονται, μόνο και μόνο με την μεγάλη καρδιά που έχουν. Αυτοί είναι η αδυναμία μου, τους αγαπώ, τους χρωστάω που κάνανε η καρδούλα μου να χτυπάει δυνατά, πολύ δυνατά και με χαρά ... κάτι που χρόνια δεν έγινε.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

ΚΑΦΕΔΆΚΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΆ

16 σχόλια:

  1. Θα συμφωνησω με το 4 ... Οι υπολοιπες κατηγοριες ανθρωπων δεν θα επρεπε να μας νοιαζουν ιδιαιτερα.Και επειδη ειναι κακες επιρροες εγω φροντισα πριν λιγο καιρο και τους εδωσα στα παπουτσια στο χερι. Η υπομονη εχει και τα ορια της.
    Καλη σου μερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ στο χέρι, εγώ στο κολιέ, χαχαχα!

      Φιλιά πολλά, María Fé, και το καφεδάκι σου. Ευχαριστώ που ήρθες!

      Διαγραφή
  2. Η ανάλυση του θέματος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη αγαπημένη μου Βερόνικα .
    Και όλα συμβαίνουν και ποτέ δεν πρέπει να μπερδεύουμε την αλληλεγγύη με την ελεημοσύνη , είναι διαφορετικά πράγματα . Οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές έχουν ανάγκη μια παρουσία και είναι μια μεγάλη χαρά . . Μακάρι όλοι να είμαστε πιο ανοιχτοί μεταξύ μας , το πρόβλημα δεν λύνεται βέβαια όμως όταν έχεις ένα χέρι να σε κρατάει στα δύσκολα είναι το μεγάλο βήμα!!
    Καφεδάκι μαζί σου και φιλάκια αγάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα δεν μου αρέσουν οι δυο λέξεις, ούτε αλληλεγγύη ούτε ελεημοσύνη.

      Creo que hay que ser un poco como Descartes, no hacer nada a nadie que no nos guste a los demás y hacer a los demás aquello que nos agradaría a nosotros. Simplemente pensar en los humanos como semejantes, si alguien tiene hambre, ayudarle porque el hambriento podría ser yo...

      Un beso muy grande y cariñoso café para ti.

      Διαγραφή
  3. Όμορφη και σοφή ανάρτηση Βερονικούλα μου!
    Σε φιλώ!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, χάρηκα που σου άρεσε!

      Καλή εβδομάδα και για σένα! Φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία όλα και πολύ πρωτότυπος τρόπος γραφής! Φιλιά πολλά από την βροχερή Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα, σ'ευχαριστώ. Θα δείς, με τόσο γράψιμο, στο τέλος θα μάθω ελληνικά Χαχαχα!

      Έχετε βροχές;;; Εδώ τρομερή ζέστη το πρωί, αέρας και κρύο το βράδυ και μεσημέρη βροχές με κόκκινο σκόνι. Οι ισπανοί όλα τα θέλουμε.:))

      Φιλιά και καφεδάκι.

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφη ανάρτηση Βερόνικα!
    Μαζί σου κι εγώ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!
      Όταν θα πάω Ελλάδα θα δείς πόσα έχουμε να πούμε! :))

      Φιλάκια και καφεδάκι.

      Διαγραφή
  6. Βερόνικά μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!
    Η τέταρτη κατηγορία, η αληθινή, οι αληθινοί άνθρωποι κάνουν και τις δικές μας καρδιές να χτυπούν!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 4 κατηγορές τις έχω ζεί, τις έχω ακούσει και έχω καλούς φίλους που μας βοηθάνε τώρα που είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα!

      Φιλιά, Μαρία, φιλιά και το καφεδάκι σου.

      Διαγραφή
  7. Βερονικα μου, σε ευχαριστω παρα πολυ! Ποσο δικιο εχεις! Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σ'εωχαριστώ, φιλενάδα, ήταν πολύ όμορφη ιδέα!

      Φιλιά σε εκατοντάδες.

      Διαγραφή