Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Δεν ξέρω που ζόυνε...Σήμερα το πρωί πήγα να πληρώνω κάποιους φόρους ...
Η δημόσιος υπάλληλος, μετά από δύο ώρες και 20 λεπτά αναμονής , μου ρωτήσε για το μηνιαίο εισόδημά μας στο νοικοκυριό. Την είπα ότι δύο ενήλικους και δύο παιδιά περνάμε νε τα € 426 κρατικών ενισχύσεων .

Η απάντησή της ήταν: "Στην Ισπανία, κυρία, δεν υπάρχει οικογένεια που μπορεί να ζέι με αυτά τα χρήματα Η ισπανική κυβέρνηση απαγορεύει οικογένειες που ζουν με λιγότερα από 20 ευρώ την ημέρα για κάθε ένα από τα μέλη της ."

Και τα είπε σοβαρά. Δεν είναι δυνατόν, με λιγότερα από 80 ευρώ την ημέρα μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων να ζεί ...

Ίσως θα μπορούσα να της δείξω ότι ναι, να ερθεί στο σπίτι μου για να μας παρακολουθεί τι τρώμε, να αναθεωρήσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας, να είναι στο ταχυδρομείο όταν οι φίλοι μας στην Ελλάδα μας στείλουν κάποια χρήματα και τρώφιμα και χάρη σε αυτούς πάμε κανονικά στο σουπερμάρκετ, να της πω ότι δεν ζεί στον πραγματικό κόσμο , θα μπορούσε να της πω τόσα πολλά και όχι όμορφα πράγματα ... Όμως, ο θυμός μου υπερέβει τα όρια της ψυχικής λογικής μου και έφυγα χωρίς να πω ούτε μια λέξη...6 σχόλια:

 1. Καλα έκανες δεν χρειάζεσαι να εξηγείς. Είσαι αξιέπαινη που τα καταφέρνεις και αξιεπαινοι οι φίλοι που βοηθούν. Ελπίζω να έχεις και καλούς συγγενείς. Να είσαι καλα και κουράγιο, θα έρθουν και καλιτερες ημέρες. Πολλα φιλια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι να της πω; Ότι το κραγιόν της είναι βαθύ κόκκινο και δεν της πάει;;;

   Οχ! τα νέυρα μου...

   Φιλιά πολλά και σε ξαναευχαριστώ με την καρδιά μου.
   Συγγενείς εγώ δεν έχω πιά, ουτε και άλλη οικογένια, και την οικογένια του άντρα μου φωβάται τους κινέζους...

   Διαγραφή
 2. κάποιοι τέτοιοι άνθρωποι (όπως αυτή η δημόσια υπάλληλος) ζουν στην Neverland του Πήτερ Πάν - μέχρι να τους χτυπήσει την δική τους πόρτα η ανεργεία κι άλλα πολλά, τι να πεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. To θέατρο του παραλόγου σε όλο το μεγαλείο του.. Παντού τα ίδια.. Κουράγιο και δύναμη!
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είδες, ούτε ένα ευρώ έχουμε και είμαστε παράνομοι για αυτό το λόγο... Παντού τα ίδια, φιλενάδα.

   Φιλιά και ευχαριστώ.

   Διαγραφή