Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

"Συναντήσεις στην πανσέληνο"




Το Λογοτεχνικό μου... Ήρθα αργά, συγγνώμη ...

 
Η γιαγιά μου και η μητέρα μου μου είπανε χρόνια για την ευχαρίστηση του osculum obscenum ή περίφημο φιλί. Μερικές νύχτες τις άκουγα να γυρίσουν στην αυγή από το δάσος και ανεβήκανε στο δωμάτιό μου για να δούμε ανάμεσα στα πόδια μου. Τι ψάχνανε;

Στα εννέα μου είδα αίμα στα πόδια μου για πρώτη φορά και δεν κατάλαβα, αλλά αυτές τρελαθήκανε από χαρά. Εκείνη την ημέρα αισθάνθηκα παράξενα, ρίξανε ματιές μεταξύ τις και με κοιτάξανε λοξά. Ήταν πιο νευρικές και ανήσυχες από το συνηθισμένο και φτερουγίσανε γύρω από όλο το σπίτι. Όταν έφτασε η πιο σκοτεινή ώρα, μου εμποδίσανε να πηγαίνω στο κρεβάτι για ύπνο, με ζεστό νερό με πλήνανε προσεκτικά και φόρεσα ένα λευκό λινό πουκάμισο μόνο. 
Πήρα τα χέρια τις και κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο του σκοτεινού δάσου, τα χαμόγελά τις  δείξανε ακραία χαρά. Η γιαγιά μου ήρθε στον κύκλο και η μητέρα μου, μου ψιθύρισε: "Θα είσαι ευτυχισμένη, σήμερα θα τον φιλήσεις στον άλλο στόμα του".

Πλησίασα τον κύκλο των ανθρώπων. Στο κέντρο ένα σορό από παλιές πέτρες. Πάνω στις πέτρες και στα τέσσερα του, ένας γέρος φορώντας ένα μαύρο χιτώνα σηκωμένω ως την μέση.

Κοίταξα τον άσχημος γέρος χωρίς να ξέρω τι έπρεπε να κάνω και ένιωσα ένα χέρι ηλικιωμένης γυναίκας που με άρπαξε από το λαιμό και έσπρωξε το κεφάλι μου ... Τώρα κατάλαβα. Έπρεπε να τον φιλήσω στον άλλο στόμα του, να τον δίνω στο περίφημο φιλί. 

Με βίασαν αμέτρητες φορές, ο γέρος και τα πέντε μέλη του δικαστηρίου της Ιεράς Εξετάσεως δύο χρόνια αργότερα.

Η πύρα με περίμενει στην λεγόμενη Πλατία των πυρκαγιών.... Είμαι δώδεκα.





Άλλες ιστορίες, εδώ!

7 σχόλια:

  1. ουουουου!

    ανατρίχιασα ρε φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ζεστό γάλα με σοκολάτα και να ονειρευτείς όμορφα πράγματα, να μην φταίω εγώ μετά για την εμφάνιση σου :)))))

      Φιλιά πολλά, πολλά!

      Διαγραφή
  2. πόσο σκοτεινό και μεσαιωνικό ήταν αυτό το κείμενο... πραγματικά ιστορία μιας άλλη εποχής, ο πίνακας σε όλο του το μεγαλείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή βδομάδα Βερονικούλα μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://coureading.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή