Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Κορυφαίo Ελληνικό Ορεκτικό... και πρόσκληση για το Λογοτεχνικό Σάββατο...





Βλέπετε; είμαι γεμάτη ενέργια...

Ο΄ταν ήμουνα στην Αθήνα πήρα, από ένα πολύ παλιέλληνικό βιβλίο, μια συνταγή από περίπου 2.800 χρόνια, έλεγαι. Πρόκειται για μια κρέμα που απλώνεται στο ψωμί. Με λουλουδατή ποδιά θέλω να δω τολμηρές και τολμηροί με τα χέρια σας στη ζύμη.

Χρειαζόμαστε:

- 250 γραμμάρια ξηρών καρπών οποιαδήποτε σε σκόνη ή μικρά κομμάτια. Η αυθεντική συνταγή είναι με σουσάμι.
- 200 γραμμάρια ανθότυρο, μπορεί ή δεν μπορεί να έχει λίγο αλάτι και τυρί κρέμα μπορεί να είναι
- 5 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι


- Ένα ή περισσότερα μπαχαρικά ως ένα κουταλάκι του γλυκού για να ξεκινήσουμε, τελικά θα δούμε το μείγμα και την ποσότητα που μας αρέσει, ρίγανη, μέντα, άνηθο, μαϊντανό ... ότι έχετε στο σπίτι, νωπά ή ξερά

- Αλάτι στο γούστο σας

Είναι καλύτερο να έχουμε όλα τα συστατικά μετρίμμενα και κοντά από το χέρι μας. Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά το ξίδι και το μέλι. Ανακατέυουμε μέχρι να είναι ένα σώμα. Σε άλλο ένα μπολ δουλέυουμε το τυρί και το γάλα και το βάλουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Αυτό είναι, τελειώσαμε. Δοκιμάσουμε το αλάτι. Φτιάχνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά το κόβουμε σε φέτες εαν μπορούμε, και εαν δεν μπορούμε, είναι καλύτερο να την βάζουμε σε ένα μπολ και να το χρησιμοποιήσουμε σαν κρέμα πάνο στο ψωμί, αυτό που κάνω εγώ συνήθως...

¡Buen provecho!




HOMBRE LLORANDO - Copyright 2011 THE POWER OF THE FORM -  Pintura

Πρόσκληση για αυτό το Λογοτεχνικό  Σάββατο: "Οχι, τότε δεν ήμουνα δεισιδαίμων"

4 σχόλια:

  1. Τόσο πολύ παλιά συνταγή??
    Απίστευτο!
    Πάντως φαίνεται ενδιαφέρουσα!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, τόσο πολύ! Έχω ένα βιβλίο που πήρα σε μία εκθεσή στην Αθήνα που μιλάει για συνταγές της αρχαιώτητας!!!

      Έχει μία πολύ νόστιμη με ρεβύθια!

      Φιλάκια πολά! Έλα για καφεδάκι!

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα θα την καμω σημρε κιόλας Βερονικουλα μου μου φαίνεται πολυ ενεργειακή εκτός απο ξηρούς καρπούς θα την δοκιμάσω και με ποτίσει βρωμης φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που όλα πρέπει να είναι "λαιγτ"... τι φάγανε 100 χρόνια πρίν; Όλοι χοντροί ήταν; Εγώ πολύ λίγο σουσάμι την ένακα, αλλά μου έδωσες μία ιδεα!!! Ευχαριστώ!

      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή